Hírek

Hit és kultúraközvetítés – az Alföld folyóirat és a Sárospataki Füzetek közös estje

A Sárospataki Református Teológiai Akadémia szeretettel hívja az érdeklődőket a „Péntek esték” sorozat következő alkalmára: Hit és kultúraközvetítés címmel az Alföld folyóirat és a Sárospataki Füzetek közös estjére. A rendezvény időpontja: 2018. március 9., péntek, 17:30, helyszíne a Sárospataki Református Teológiai Akadémia Szikszai terme. (Rákóczi u. 1., első emelet.)

A két folyóirat közelmúltban megjelent, reformációval, emlékezetkultúrával, illetve a hit és irodalom kapcsolatával foglalkozó lapszámait Kustár György tanársegéd (SRTA) mutatja be. A lapszámokban felvetett témákról Lapis József szerkesztő, kritikus (Alföld – SRTA) vezetésével beszélgetnek: Szirák Péter (főszerkesztő, irodalomtörténész), Áfra János (szerkesztő, költő) és Herczeg Ákos (szerkesztő, irodalomtörténész) valamint Csorba Dávid (felelős szerkesztő, irodalomtörténész),
Rácsok Gabriella (szerkesztő, református teológus), és Nagy Károly Zsolt (szerkesztő, kulturális antropológus). A beszélgetés során Áfra János, feLugossy László, Kustár György, valamint Lapis József olvassa fel alkotásait.

A rendezvény ingyenes, minden érdeklődőt szeretettel várunk!