Hírek

Újra “Református kegyesség” konferencia az SRTA-n!

2018. április 13-14-én immár a harmadik “Református kegyesség” konferencia kerül megrendezésre Teológiánkon “Tehozzád, én Istenem, szomjúhozik én lelkem” címmel.

Az érzelmeknek vitathatatlanul jelentős szerepük van a közösségi vallásgyakorlat és a személyes kegyesség dimenzióiban szinte minden vallásban – ennek ellenére ez a kérdéskör meglehetősen elhanyagolt és mostohán kezelt területe a református teológiának. Mindez azért is különös, mert az egyházi nyilvánosság különböző színterein egyre többen és egyre többször vetik fel a református vallásgyakorlat „kiszikkadásának”, érzelmi sivárságának problémáját, ami éppúgy jelentkezik az egyháztagság, a bevonódás és elköteleződés szintjén, mint a szociális érzékenység területén vagy éppen a liturgia összefüggésében. A konferencia előadásainak és műhelybeszélgetésének központi témájául ezért választottuk az érzelmek a kegyességben, vallásgyakorlatban játszott szerepét.

A konferencia programjáról, az előadókról további információt a http://reformatuskegyesseg.blogspot.hu/ oldalon olvashat. A konferenciára minden érdeklődőt szeretettel hívunk és várunk! A részvétel ingyenes, de részvételi szándékát kérjük jelezze a carolusmagnusmeister@gmail.hu címen!