Sárospataki Református Presbiteri és Gyülekezeti-munkás Népfőiskola

Sárospataki Református Presbiteri és Gyülekezeti-munkás Népfőiskola (1 év, levelező képzési forma)

A jelentkezésnek nem feltétele az érettségi megléte, sem pedig választott gyülekezeti tisztség betöltése.

A képzés díjtalan

A képzés min. 15 fő esetén indul.

Jelentkezési határidő: 2018. augusztus 17.

A Sárospataki Református Teológiai Akadémia a gyülekezeti munka támogatása, a presbiterek és gyülekezeti munkások szolgálatra való minél teljesebb felkészítése érdekében népfőiskolai formában laikusoktatást végez. Ezzel a képzéssel egyfelől tovább kívánja vinni a Kollégium népfőiskolai örökségét, másfelől küldetésnyilatkozatának megfelelően igyekszik a református egyház igényei szerint minél több szinten munkatársakat képezni.

A Népfőiskola célja, hogy segítsen felkészülni a gondnoki, presbiteri tisztséggel járó feladatok, illetve a gyülekezetben vállalt szolgálatok áldott betöltésére. Az a reménységünk, hogy Isten Igéjének,  hitvallásainknak, egyházunk történelmének mélyebb megismerése, a gyakorlati szolgálatok megbeszélése segíthet eligazodni egyéni életünk kérdéseiben és helytállni Istentől nyert feladataink elvégzésében.

Örömmel tapasztaljuk azt is, milyen sok áldást jelent a résztvevők számára a presbitertársakkal, illetve más gyülekezetek munkatársaival való találkozás, az egymás hite és tapasztalata által való épülés.

A jelentkezésnek nem feltétele az érettségi megléte, sem pedig választott gyülekezeti tisztség betöltése. Fontosabb ezeknél az Istennek tetsző életre és az őt dicsőítő szolgálatra való belső elkötelezettség.

Az egy éves levelező tanfolyam 6 hétvégi konzultációt tartalmaz, melyeket pénteken délután 5 órától szombaton kora délutánig tartunk havi egy-egy alkalommal.

Szeretettel hívjuk és várjuk mindazokat, akik úgy látják, ezek az alkalmak áldásul lehetnek Istentől nyert küldetésük betöltésében.

Jelentkezési lap

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone